Cabin Cruiser BONOM 50C

Luksuzni cabin cruiser BONOM 50 C nastao je na temelju dugogodišnjeg nautičkog iskustva u plovidbi i brodogradnji njezinih idejnih kreatora. Bonom 50 C objedinjuje  sva dosadašnja znanja stručnjaka tvrtke Barke Bonom Grupa d.o.o., Fakulteta strojarstva i brodogradnje, navalnih arhitekata i drugih visoko kvalificiranih suradnika iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

U BONOM 50 C skladno su ukomponirani vrhunski domaći građevni i dekorativni materijali, visoki ekološki standardi za očuvanje prirodnih ljepota mora i okoliša, visoka standardna tehnička opremljenost te osebujni elegantan izgled s naglaskom na, danas, tako traženi retro.

Bonom 50C je prostrana i pregledna jahta, izvana zaodjenuta u tikovinu, interijera u plemenitom hrvatskom drvetu (izbijeljeni hrast i orah), modernoga retro stila, custom made.  Idealna  je za obiteljska krstarenja i dulji boravak na moru.

Početni model od 50 stopa projektiran je tako da s lakoćom zadovolji manje i više zahtjevne kupce. Unutrašnjost je tako izvediva u dvije prostrane kabine  (VIP+MASTER), odnosno tri kabine, a u obje varijante su projektirane po dvije kupaonice kao i moguća kabina za skipera.

Bonom 50 C nudi dvije izvedbene opcije: sedan i flybridge.

Sljedeće planirane veličine modela su od 58 i 65 stopa.
TRUP & MOTORI

Dno trupa izvedeno je u čvrstom i kvalitetnom laminatu s jakim uzdužnim i poprečnim orebrenjem dok su bokovi, paluba, kokpit, kabina i natkabina izvedeni u sendviču s ekspandiranim PVC-om, a struktura se dodatno optimira s obzirom na masu plovila. To rezultira s manjom potrošnjom goriva, manjom potrebnom instaliranom snagom, manjom emisijom CO2 i sl.

Sa standardnim motorima od 480 KS brzina krstarenja je 18 čv, a najveća je brzina 24 čv. Prema želji mogu se ugraditi motori od 540 KS ili Volvo IPS motori (max. brzina 28 čv). Dodatna opcija je elektro diesel propulzija.

EKSTERIJER

Hrvatskim dizajnom ovaj profinjeni Cabin cruiser zadržava svoje klasične linije prilagođavajući ih modernome načinu plovidbe i suvremenom retro stilu. Oble linije eksterijera, kombinacija tika i inoxa, ergonomski postavljeni rukohvati i držači, boje trupa ističu ekološki pogled na svijet i mediteranski ugođaj.

Detalji nadgrađa razvijaju se zavojito u obliku slova S, prateći liniju vala, koja se istom elegancijom ponavlja na rukohvatima te na strukturi flybridgea.

Na pramcu se nalazi sustav za sidrenje spušten ispod linije tika tako da ne narušava kontinuitet profila i čini savršenim vrh pramca. Na krmi se nalaze zanimljivi detalji, kao npr. elegantni inox profil na rubovima krmenog zrcala obloženog tikom.

INTERIJER

Osnovne linije su mekane, elegantne i obogaćene klasičnim detaljima uz dominaciju prirodnih materijala (izbijeljeni hrast, orah, tik, lanene tkanine, koža). Timeless stil postignut je upravo kombinacijom materijala: podovi su tikovi, poprečnih linija; detalji su od sjajnog inoxa, a namještaj i strop od različitih nijansi izbijeljenog hrasta. Jednostavnost i ljepota prirodnoga hrasta u kombinaciji s izbijeljenim hrastom, podova i okvira u tiku, inox detalja obloženih kožom, presvlaka i tkanina te bjelina mramornih površina u kupaonicama unutrašnjost jahte čine umjerenom i svježom, svijetlom i elegantnom. Velike staklene površine gornje palube omogućuju preglednost od 360°C.

Salonska vrata i krmeni salonski prozor na spuštanje pružaju izvrsnu komunikaciju interijera i kokpita, a velik broj prozora u potpalublju, kao i dodatnih na trupu omogućuju cjelodnevnu svjetlost u svim kabinama i kupaonicama.