Brodovi za nautičare istančanoga ukusa, kojima je luksuz svakodnevnica, a olujno more izazov...

Barke Bonom Group d.o.o. hrvatska je tvrtka koja se bavi zastupstvom, proizvodnjom i prodajom motornih jahti. Osnovao ju je 2006. god. Bruno Bonifačić, veliki znalac u području nautike i veliki ljubitelj mora. Tvrtku čini tim mladih i kreativnih ljudi, stručnjaka iz područja navalnog dizajna i arhitekture, brodogradnje, marketinga i prodaje.

Posebnost tvrtke je individualni pristup prema svakome pojedinačnom klijentu - želje klijenata pretvaramo u nacrte, a iz nacrta postaju stvarnost. Tijekom 2008. uspješno smo promovirali redizajnirane modele Alaske 42, 45 i 53 koji su osvojili nautički svijet hrvatskim dizajnom i retro stilom, a osobito iznimnom stabilnošću na moru. Od 2011. započinjemo poslovnu suradnju s francuskim brandom Adagio, brodovima iz porodice trawlera koje karakterizira mala potrošnja goriva i brzina do 16 čv. Posebna nam je čast i zadovoljstvo objaviti suradnju s poznatim talijanskim brodograditeljem Leopoldom Rodriquezom na brandu Spruce, koji će, nakon modela Runabout od 44 stope proširiti proizvodnju i na Fast Commutere od 80 do 130 stopa.

BONOM 50 C najnoviji je projekt Barke Bonom Grupe, nastao slijedom ideja i tradicije hrvatske brodogradnje, a u kojemu se ogleda sve naše dosadašnje iskustvo u brodogradnji i nautici, navalnom dizajnu i arhitekturi, marketingu i prodaji. U Bonom 50 C skladno su ukomponirani vrhunski domaći građevni i dekorativni materijali, visoki ekološki standardi za očuvanje prirodnih ljepota mora i okoliša, visoka standardna tehnička opremljenost te osebujni elegantan izgled s naglaskom na, danas, tako traženi retro. Bonom 50 C je prostrana i pregledna luksuzna jahta, idealna za obiteljska krstarenja i dulji boravak na moru.

Runabout 44 , prvi je brod iz talijanske obitelji brodova Sport Yachts koji će zaploviti na proljeće 2013. To je brzi tender s jedinstvenim tehničkim rješenjem u konstukciji trupa. Iako doseže brzinu do 70 čv, bez ograničenja plovi i sporijim brzinama. Projektiran je za sve uvjete off shore plovidbe, koji se, između ostalog očituju u inklinaciji trupa na pramčanom dijelu. Svjetska premijera očekuje se na nautičkom sajmu u Düsseldorfu 2013.