U PRECIZNOJ RUČNOJ IZVEDBI U ŠANGAJSKOM BRODOGRADILIŠTU DOUBLE HAPPINESS SHIPYARD (DHS), GODINE 1995. ROĐENA JE PRVA ALASKA.

"...Za njezinim ćete kormilom i danas osjetiti srce sjevernoameričke ribarice"

Motorne jahte Alaska, nepotopive su ribarice s hrvatskim potpisom interijera, ponosne na svoje tradicionalne linije, modernu tehnologiju i zavidne maritimne karakteristike. Zaodjenute u plemenitu tikovinu i prirodne materijale, tehnički su opremljene i za najzahtjevnije. Specifično korito poludeplasmanskog tipa, s jakom kobilicom i dubokim V profilom, jamči potpunu stabilnost na valovima i prirodno ga predisponira za sigurnu i mirnu plovidbu.

Prethodnice današnjih Alaski ipak su dalekim morima plovile znatno prije. Još sredinom prošloga stoljeća brodovi identičnih trupova ribarili su sjevernoameričkim obalama, točnije uz samu granicu Aljaske i Kanade. Bili su specijalizirani za izlov rakovice. Glas se o njima širio prije svega zbog plovidbe po teškim uvjetima, što je u tim morima za zimskih sezona gotovo svakodnevnica. Odolijevajući i najvećim valovima, njihovi su se kapetani vraćali kući puni lovine. Zadovoljni, ponosni i sigurni u svoje brodove, ponovno su odlazili natrag, na nemirno more...

Iako su otad prošla desetljeća, mora i oceani svakoga dana širom svijeta ukazuju na svoj divlji i nepredvidivi karakter. One što plove i što su u potrazi za pravim brodom, pozivamo stoga, na Alasku. Za njezinim ćete kormilom i danas osjetiti srce sjevernoameričke ribarice.