V šanghajski ladjedelnici Double Happiness Shipyard (DHS) se je leta 1995 rodila prva, precizno ročno
izdelana Alaska.

"...Za njenim krmilom boste tudi danes začutili srce severnoameriške ribiške ladje"

V sodelovanju z italijanskim ladjedelcem je zgrajena ladja, klasična in topla, odeta v plemenito tikovino in naravne materiale, tehnično opremljena tudi za najbolj zahtevne. Specifičen trup polspodrivenga tipa z močno kobilico in globokim V-profilom zagotavlja popolno stabilnost na valovih in daje ladji naravno zmožnost za varno in mirno plovbo.

Toda predhodnice današnjih Alask so po daljnih morjih plule še veliko prej. Že sredi preteklega stoletja so ladje z enakim trupom ribarile ob severnoameriških obalah, natančneje - tik ob meji med Aljasko in Kanado. Bile so specializirane za lov na rakovice. Slovele so predvsem zaradi plovbe v težkih razmerah, kakršne so v teh morjih v zimskih sezonah skoraj vsak dan. Premagujoč največje valove, so se njihovi kapitani vračali domov polni ulova. Zadovoljni, ponosni, z zaupanjem v svoje ladje so znova odhajali nazaj na nemirno morje.

Čeprav so od takrat minila desetletja, morja in oceani širom sveta vsak dan znova opozarjajo na svoj divji in nepredvidljivi značaj. Vas, ki plujete, in vas, ki iščete pravo ladjo, zato vabimo na Alasko. Za njenim krmilom boste tudi danes začutili srce severnoameriške ribiške ladje.