RUNABOUT 44

Runabout 44, brod je zanimljivih karakteristika između sportske i klasične linije. Zavidnih je tehničkih svojstava, a "agresivan" mu je karakter "zamaskiran" klasičnim izgledom, u koji su skladno uklopljene moderne ideje i finoća oblika. Izrađen je u skladu s najvišim standardima maritimne proizvodnje.

Runabout 44 izrađen je u potpunosti tehnikom infuzije. Infuzija je nova tehnika izrade kalupa u kojoj je omjer impregnacije materijala 1,5 puta veći od tradicionalnog, plovilo je lakše do 35%, a dvostruko čvršće i kompaktnije, uz potpunu sigurnost protiv osmoze.

TRUP & Sustav PdP

Runabout 44 ima deplasmanski trup s promjenjivom geometrijom. Trup je usklađen s sustavom PDP (Powered Dynamic Pressure ), čine ga šest uzdužnih rebara prosječne visine i širine 120 mm. Tim uzdužnim rebrima pod trupom se obuzdava sav pritisak mora koji nastaje tijekom plovidbe, tako da se more ne istiskuje s bočnih strana trupa. Skupljanje tlaka ispod trupa povećava hidrodinamičku učinkovitost trupa, a ista ta rebra služe za poboljšanje performansi plovila pri upravljanju i samoj plovidbi. Sustav PDP povećava performanse plovila , a istodobno značajno smanjuje potrošnju.

Eksterijeri

Brod je zamišljen kao walkaround s povišenim desnim bočnim prolazom. Na pramcu je smješten otvor za pristup u spremište za sidro. U spremištu su i bokobrani i oprema za sidrenje. Nasuprot spremištu, na pramcu se nalazi kauč sa stolom od tikovine u  središnjem dijelu, s teleskopskim držačem, s kojim se može razvući udobno sunčalište.  Na  kauč se mogu udobno smjestiti četiri osobe. Prema potrebi, ova se zona može natkriti biminijem jednostavnom za  rukovanje i lako sklopivim u poseban pretinac. Dva bočna prolaza, od kojih je jedan podignut, vode prema krmi. U sredini broda, kod zone kuhinje, nalazi se upravljačko mjesto, na kojemu komotno mogu sjediti dvije osobe u udobnim stolicama. Da biste odabrali najpogodniji položaj za vožnju, i sjedala i podnica su električno podesiva po visini. Upravljačko mjesto zaštićeno je vjetrobranskim staklom sa strukturom od karbonija, a  T-top, također od karbonija, oslonjen je s bočnih strana na opruge od polirana čelika AISI 316 , a  s prednje strane na jarbol. Dupli pleksiglas vjetrobrana je klizni, tako da može zatvoriti otvor između vjetrobranskog stakla i T-topa, kako bi se postigla maksimalna zaštita od vjetra. Iza upravljačkog mjesta nalazi se mini-kuhinja. Opremljena je hladnjakom od 130 lit, zamrzivačem, štednjakom s električnom pločom s dva plamenika i sudoperom s preklopljivom slavinom, ladicom, policama, pomičnim pretincem za smeće i, prema potrebi,  ledomatom. Radna površina i prednje plohe su od inoxa, prekrivene su oblogom od tika,  a gornja je ploha zaštićena inoxom s unutarnje strane.  Iza kuhinje nalazi se  garnitura za sjedenje, integrirana s krmenim sunčalištem. Između garniture za sjedenje na krmi i kuhinjice nalazi se otvor za pristup središnjem gavunu, gdje se nalaze spremnici. Ispod sunčališta nalazi se poklopac od strojarnice,  jednostavno se otvora, bez pomicanja jastuka, automatski, s elektro-hidrauličkim sustavom. Bočnim prolazom na lijevoj strani sunčališta dolazi se do krmene platforme. Na nju se može postaviti gumenjak max. duljine 2,30 m. Rukovanje tenderom olakšano je korištenjem dizalice od karbona. Pod kokpita, bočni prolazi i krmena platforma obloženi su tikom. Krmena platforma opremljena je ljestvama i passarelom na uvlačenje. Svi prolazi od pramca do krme, zaštićeni su rukohvatima od tikovine, postavljenim u središnjoj zonu oko upravljačkog mjesta.  

Interijeri

Lijevim bočnim prolazom,  kroz vrata na otvaranje uvis, ulazi se u prostor kabine.  Trima tikovim stepenicama spušta se ravno u kabinu. U pramcu kabine nalazi se kauč na razvlačenje i čajni stolić,  podesiv po visini. Na obje strane kreveta smješteni su pretinci,   a na pola duljine kabine, točno nasuprot ulaza, veliki je ormar. Pokraj ormara,  skriven iza klizne ploča, nalazi se LED TV 28 ". Struktura na koju su naslonjeni elementi je od sjajnoga  plastičnog laminata  (sjajni quarzgaru RAL 7039). Pod  je obložen ukoso rezanim tikovim daskama s vanjskim okvirom.  Struktura ormara, pregradnih zidova, vrata kupaonice i stropnih obloga je od “prugastoga” hrasta. Donji dio zidova obložen je pločama od kože boje šampanjca. Struktura koja podupire strop je od plastičnog laminata s umetcima od bijele tkanine. Presvlake za kauč  su pamučne. Fiksne vanjske tende za prozore su od bijeloga Sky Sol-a. Središnji prozor koji služi i kao pomoćni izlaz ima tamnu tendu  i mrežicu protiv  komaraca.

Iza kabine nalazi se kupaonica u koju se ulazi vratima po sredini broda. Na desnoj strani nalazi se umivaonik. Plohe su obložene bijelim Corianom (ili mramorom, prema želji). S prednje strane, iznad umivaonika,  nalazi se ormar s ogledalom, koje opkružuje prozorčić s tamnom roletom.  Na lijevoj je strani električni WC i mala polica s ogledalom koji uključuje i bočni prozor s tamnom roletom. Pod je prekriven plastičnim laminatom  bijele boje.  Središnji dio kupaonice od bijelog coriana s protuklizajućim crtama i vanjskom fugom za odvod vode iz tuša. Na stražnjoj pregradi nalaze se vrata, koja otvorena, pomoću panela od bijelog satenskog polikarbona, zatvara/ograđuje element s umivaonikom udobnu tuš kabinu.  Pregrade i strop  kupaonice  su  u plastičnom bijelom laminatu. Prednje površine umivaonika i ormarića  iza WC-a su od hrastovine.

Interijer je osvjetljen LED lampicama s ukrasnim okvirima u  obliku kvadrata, umetnutima u strop.  Linija  LED lampica omogućuje prigušenu ambijentalnu noćnu rasvjetu. Iznad kreveta nalaze se dva svjetla za čitanje.