Luksuzni i elegantni dnevni krstaš sjedinjuje koncept klasičnih brodova s visokim maritimnim karakteristikama i modernom tehnologijom

Dingiji, kojima je inspiriran mali Morgan, tradicionalno su se koristili kao pomoćni čamci za megajahte ili velike jedrilice, a nastali su zbog potrebe brodovlasnika i njegovih uzvanika da se brzo premjeste s jednoga mjesta na drugo - s prostranim čamcem, a istodobno i jednostavnim za upravljanje.

Morgan 33 Dinghy predstavlja nam se - danas - kao luksuzni, elegantni i dinamični dnevni krstaš. Njegov dizajn potpisuje Morgan Style Center, a trup je projektirao Alfredo Magazzù.

Dinghy 33 zadržao je osnovne karakteristike svih Morganovih modela, sjedinjujući ih s konceptom klasičnih brodova, s visokim mjerilima maritimnih osobina i moderne tehnologije. S jedne su strane vrhunske tkanine te koje ga čine jedinstvenim i prepoznatljivim, a s druge – to je nacrt trupa - osmišljen i napravljen tako da pruži maksimalnu stabilnost i ugodnu plovidbu i po valovitom moru.

Komandno mjesto, u sredini broda, opremljeno je najsofisticiranijim tehnološkim dostignućima i stereo uređajem sa čitačem za iPod. Brod je prekriven elegantnim roll barom s krovom, ispod kojega se, iza komandne stolice nalazi mala kuhinja s grijaćom pločom, sudoperom i hladnjakom. Iza kuhinje, na sredini sunčališta na krmi predviđen je i rasklopivi stol za objed, za kojim može sjediti do pet osoba. S krme je lako sići u more, zahvaljujući stepenicama, kojima se dolazi do prostrane platforme ... a ona izgleda poput prave pravcate terase nad morem... Površina za sunčanje proteže se do pramca, a zaštićena je drvenom ogradom, koja tako omogućuje plovidbu s maksimalnom sigurnošću i pri velikim brzinama koje Dinghy 33 postiže. U potpalublju je kabina s dva kreveta u "V" koji se, prema potrebi, mogu pretvoriti u bračni krevet. Kupaonica se nalazi ispod središnjega komandnoga mjesta.

Vanjski i unutrašnji motori

Dinghy 33 može imati dva unutašnja motora Yanmar, svaki po 260 Hp ili dva vanjska motora Yamaha – svaki od 250 Hp, s kojima dostiže putnu brzinu od 32/35 čvorova i najveću brzinu od 38/45 čvorova.

Deset različitih boja

Dinghy 33 dostupan je u Morganovom nizu naljepših boja 2009: kremastobijela, boja bjelokosti, boja pijeska, bordo, plavozelena, čeličnoplava, nebeskoplava, granitnosiva, svjetlosiva i zagasito crna.

Sport Fishing Kit

Za ljubitelje ribarenja, postoji mogućnost opcije opreme Sport Fishing Kit koja sadržava: držač mreže, nosač ribičkih štapova, posudu za živu meku, spremnike za ulov i umjetne mamce, spremnike za štapove za pecanje i eko-dubinomjere što pretvara dinghija u pravi sportski fisherman, a da pritom ne izgubi prepoznatljivu eleganciju Morgan jahti.