Sportska i elegantna jahta, s vješto spojenim – odličnim plovnim karakteristikama i šarmantnim vanjskim izgledom

Njegov je stil nezamjenjiv - u njemu se prožimaju čvrstoća, iznimna preciznost i dosljednost koje čine savršenu ravnotežu između istančanog modernog ukusa i tradicijske kulture. Osebujnost i posebnost karakteristike su koje su učinile Morgana 44 kultnim brodom na međunarodnoj razini. Ravnoteža u izboru cijenjenih i prirodnih materijala, najbolje opreme na brodu i linearnost - čine ga doista - savršenim.

Morgan 44 prva je motorna jahta iz game Morgan koja je inspirirana jastogarima, plovilima nastalim u Novoj Engleskoj 50-tih godina prošloga stoljeća. Njima se nekada išlo u lov jastoga, a od toga potječe i samo ime jastogar, engl. lobster . Ne čudi stoga što se na njemu osjeća dah prošlih vremena. U njemu su obuhvaćeni svi osjeti mora, preoblikovani u romantične i opojne mirise, koji boravak na brodu čine nezaboravnima. Istodobno, to je sportska i elegantna jahta, s vješto spojenim – odličnim plovnim karakteristikama i šarmantnim vanjskim izgledom. Dizajn broda potpisuje Studio Besozzi-Selvetti.

Morgan 44 dobio je mnoga važna priznanja u svijetu, a danas ga možemo nazvati pravom zvijezdom u svijetu klasičnih jahti.

Pokreću ga dva motora Yanmar, svaki po 440 Hp, koji mu omogućuju brzinu krstarenja do 30 i maksimalnu do 34 čvora.

Otvorene zone

U svojih 13,50 m maksimalno su iskorišteni svi vanjski dijelovi, a upravo to je filozofija lobstera. Prostrana krma sa sjedećom kutnom garniturom - srce je jahte, prirodni je spoj između platforme i udobnog interijera. Unutrašnji se dio vješto spaja s vanjskim čineći jedinstvenu cjelinu, ali tako da se strogo osjeća i zadržava željena privatnost.

Dnevna zona

Ulazeći u natkrivenu zonu, na desnoj strani jahte nalazi se stol s udobnim sjedećom kutnom garniturom na kojoj se može smjestiti šestero ljudi. Na cijeloj lijevoj strani protežu se donji elementi, koji se otvaraju, i prema potrebi – postaju mala kuhinja. Preglednost je velika tako da se - tijekom boravka u kuhinji, lako komunicira s ostatkom društva - u salonu. Ispred kuhinje nalazi se komandna ploča. Iza nje je naslonjač na kojemu kapetan može ugodno voziti brod i istodobno razgovarati sa svojim gostima.

Noćna zona

Pokraj komandne ploče stepenicama se silazi u noćnu zonu. Ona počinje hodnikom iz kojega se ulazi u master kabinu smještenu u pramčanom dijelu, u gostinjsku kabinu i u kupaonicu. Master kabina je udobna, profinjena i svjetla - zahvaljujući mudrom korištenju hrastovoga drveta i svjetlim tonovima vrhunskih tkanina. Ispod kreveta prostrane su ladice, sa strane su dva velika ormara, a cijela kabina - kao i cijela jahta - obiluje mnogim manjim korisnim pretincima. U gostinjskoj kabini nalaze se dva ista kreveta raspoređeni u slovo L, tako da je prostor potpuno iskorišten. Obje su kabine uređene u anglosaksonskom stilu. U kupaonici se nalazi klasični umivaonik s elegantnom slavinom i velika tuš kabina sa sjedećom klupicom.