Početkom 20. st, točnije 20—tih godina, bogati su Njujorčani, industijski i financijski magnati u području trgovine i transporta, uvidjeli na Long Islandu idealno mjesto za gradnju svojih obitavališta... Izgradili su velike i luksuzne vile, s prelijepim parkovima i tako stvorili Gold Coast, simbolično mjesto prevelikoga i pretjeranoga bogatstva... Otoci i ostala ladanjska mjesta postala su rezidencijalna područja dobrostojećih obitelji, pozicioniranih daleko od gradskoga kaosa, ali zato blizu golf i polo klubova.

Između 1860. i 1940. na Long Islandu bilo je oko tisuću novih izgrađenih objekata te isto toliko novih vlasnika, kojima je bilo draže do Wall Streeta stizati brzim morskim putevima nego provoditi vrijeme na dosadnim i neudobnim ulicama. Visoku su buržoaziju tako prevozile jahte koje su kasnije nazvali Fast Commuterima, a ubrzo su postali simbol luksuza i modnoga stila.

Ta se moda proširila početkom 20-tih godina kao nikad do tada. Brze i dražesne, ove su jahte klizile po valovima uz obližnje velike rezidencije. Svakoga je jutra cijela manja flota ulazila u luku kako bi se privezala u New York Yacht Club.

Najmanje sedam mjeseci godišnje mogli su se vidjeti biznismeni i industrijalci, koji su se ranim jutrom ukrcavali na svoje Commutere, vozeći se brzinom od 20 čvorova do destinacija. Plovidba je trajala oko sat i pol – za to vrijeme mogli su ugodno doručkovati, pročitati poštu i jutarnje novine, uz kavu i naravno, vrhunsku cigaru.

Posada broda nije bila velika: kapetan, jedan inženjer, jedan mornar i jedan stewart bili su dovoljni kako bi sigurnost i udobnost bila zajamčena.

20-tih godina ova je jahta postala pravi društveni simbol kojim su se izdvajali najjuspješniji ljudi toga doba. Među njima: HAROLD PRATT, vlasnik Standard Oil Company, William Vanderbilt jr, nećak Corneliusa Vanderbila, osnivača željezničkoga carstva i navalnoga transporta u New Yorku; Harry Guggenheim, nasljednik ogromnih rudnika u Meksiku...

I kasnijih je godina Commuter ostao statusni simbol: 1930. je jednoga od 17 m kupila obitelj Ford (Henry Ford; 1863 –1947; Osnivač tvrtke Henry Ford Motor Company koja je kasnije postala Cadillac and Ford Motor Company. Jedan od prvih koji je primjenio masovnu proizvodnju automobila.) 1952 g. isti je brod kupila predsjednička obitelj Kennedy. Dakle, bili su to brodovi Amerikanaca koji su pridonijeli razvitku ekonomije do najvećih svjetskih ekonomskih sila.

I u novijoj povijesti, Fast Commuteri proizvode se samo za posebne klijente. Trenutno najpoznatiji kupac najvećega Morganova modela od 93 stope je Luca di Montezemolo, predsjednik Uprave Fiata i Ferrarija.