Luksuzen in eleganten dnevni cruiser združuje koncept klasičnih ladij z visokimi maritimnimi karakteristikami in moderno tehnologijo

Dingiji, s katerimi je navdihnjen mali Morgan, so se uporabljali kot pomožne ladje za megajahte ali velike jadrnice. Nastali so zaradi potreb lastnikov ladij in njihovih gostov, da se lahko hitro prestavijo iz enega mesta v drugo - s prostornim čolnom, ki je istočasno enostaven za upravljanje.

Morgan 33 Dinghy nam se – danes – predstavlja kot luksuzen, eleganten in dinamičen dnevni criuser. Njegov dizajn podpisuje Morgan Style, trup pa je projektiral Alfredo Magazzù.

Dinghy 33 je zadržal osnovne karakteristike vseh Morganovih modelov in jih je združil s konceptom klasičnih ladij z visokimi merili maritimnih karakteristik in moderno tehnologijo. Po eni strani so vrhunske tkanine tiste, zaradi katerih je tako edinstven in prepoznaven, po drugi strani pa je to – načrt trupa – zamišljen in izdelan na način, da ponuja maksimalno stabilnost in ugodno plovbo tudi po valovitem morju.

Komandno mesto v sredini ladje je opremljeno z najbolj sofisticiranimi tehnološkimi dosežki in stereo napravo z bralcem iPod-a. Ladja je prekrita z elegantno roll barom streho pod katero se za komandnim stolom nahaja majhna kuhinja s kuhalno ploščo, pomivalnim koritom in hladilnikom. Za kuhinjo, na sredini prostora namenjenega sončenju, se nahaja zložljiva miza za pet oseb. S krme je lahek dostop v morje zahvaljujoč stopnicam po katerih se pride do postranske platforme, ki izgleda kot prava terasa nad morjem… Površina za sončenje je razprostranjena vse do premca in je zaščitena z leseno ograjo. Na ta način je omogočena varna plovba tudi pri hitrih brzinah, ki jih dosega Dinghy 33. Pod palubo je kabina z dvema posteljama v "V", ki se po potrebi lahko pretvori v zakonsko posteljo. Kopalnica se nahaja pod središčnim komandnim prostorom.

Zunanji in notranji motorji

Dinghy 33 ima lahko dva notranja motorja Yanmar, vsak 260 Hp ali dva zunanja motorja Yamaha – vsak 250 Hp, s katerima dosega potno hitrost 32/35 vozlov in največjo hitrost 38/45 vozlov.

Deset različnih barv

Dinghy 33 je dostopen v Morganovem nizu najlepših barv 2009: kremasto-bela, barva slonove kosti, barva peska, bordo, modro-zelena, metalno-plava, nebeško-modra, granitno-siva, svetlo siva in črna.

Sport Fishing Kit

Za ljubitelje ribarjenja obstaja možnost opcije opreme Sport Fishing Kit, ki vsebuje: držalo mreže, nosilec ribiških palic, posodo za živo vabo, prostor za skladiščenje ulova in umetne vabe, prostor za skladiščenje ribiških palic za lov in eko merilce globine, kar dinghija spremeni v pravi športni fisherman, pri čemu ne izgubi prepoznavno eleganco Morgan jaht.