Športna in elegantna jahta s spretno povezanimi plovnimi karakteristikami in šarmantnim zunanjim izgledom.

Njegov stil je nezamenljiv – čvrstost, izredna preciznost in usklajenost so razlog popolnega ravnovesja med modernim okusom in tradicionalno kulturo. Zaradi posebnosti njegovih karakteristik je postala Morgan 44 kultna jahta na mednarodni ravni. Zaradi ravnovesja v izboru dragih in naravnih materialov, najboljše opreme na ladji in linearnosti je enostavno popolna.

Morgan 44 je prva motorna jahta iz game Morgan, ki je navdihnjena z "lobsterji" – plovili, ki so nastala v Novi Angliji 50-tih let prejšnjega stoletja. S takšnimi ladjami so se včasih lovili jastogi. Odtod prihaja njegovo ime, angl. lobster. Zaradi tega se v njej čuti dih preteklih časov. Na njen začutite vse čari morja, preoblikovane v romantične in mamljive vonje, zaradi katerih je bivanje na ladji nepozabno. Istočasno je športna in elegantna jahta s spretno povezanimi plovnimi karakteristikami in šarmantnim zunanjim izgledom. Dizajn ladje podpisuje Studio Besozzi-Selvetti.

Morgan 44 je prejela veliko pomembnih priznanj v svetu, danes pa ji lahko rečemo, da je prava zvezda v svetu klasičnih ladij. Ima dva motorja Yanmar, vsak 440 Hp, ki omogoča hitrost jadranja do 30 oz. maksimalno do 34 vozlov.

Odprta območja

V svojih 13,50m so maksimalno izkoriščeni vsi zunanji deli, kar je filozofija lobstera. Prostorna krma s sedežno garnituro je srce jahte, naraven spoj med platformo in udobnim interierom. Notranji del je spretno povezan z zunanjim v enotno celino na način, da se strogo čuti in da je zadržana želena zasebnost.

Dnevno območje

Z vhodom v nadkrito cono se na desni strani jahte nahaja miza z udobno sedežno garnituro primerno za šest ljudi. Na celi levi strani so spodnji elementi, ki se odpirajo in po potrebi postanejo majhna kuhinja. Preglednost je tako velika, da se iz kuhinje lahko komunicira z ostankom družbe v salonu. Pred kuhinjo se nahaja komandna plošča. Za njo je naslonjač v kateri se kapitan lahko prijetno namesti in vozi jahto ter se istočasno pogovarja s svojimi gosti.

Nočno območje

Zraven komandne plošče se po stopnicah pride spodaj v nočno območje kjer se iz hodnika pride v master kabino, ki se nahaja v predelu premca, v gostinsko kabino in kopalnico. Master kabina je udobna, prefinjena in svetla – zahvaljujoč brihtni uporabi hrastovega lesa in svetlejših tonov vrhunskih tkanin. Pod posteljo so predali, ob strani sta dve veliki omari, cela kabina pa je – kot cela jahta – polna manjših, koristnih predalov. V gostinski sobi sta dve postelji v obliki črke L. Prostor je popolnoma izkoriščen. Obe kopalnici sta izdelani v anglosaksonskem stilu. V kopalnici je klasičen umivalnik z elegantno pipo in tuš kabina s klopjo za sedenje.